ARG TJEJ

NORGE VART INSTÄLLT, får vänta 4 VECKOR tills jag kommer ut på snö!!! FML

kiteord och grejer del 3

Inspirerad av Hans Olssons inlägg samt Mattias Hargins kommentar tänkte jag beskriva ridern (ja själva surfaren om man har valt att börja kitesurfa, osv)!
1: Använd en midjesele! Hur bekvämt det än är med sittsele så är det reserverat för nybörjare och snowkite.
höger: Mystic Shadow YZ Pro 2011
vänster: Dakine 2009 Storm Seat Harness
Angående selarna så tycker jag personligen  att det är skönast när selen har brett bälte fram, så att kroken (se bild) inte har möjlighet att röra på sig.
ph: google
2: Använd boardshorts över våtdräkten!
Jag menar, det ser ganska fult ut när man kite kör utan (för mycket vindsurfarvarning), så boardshorts på!
Ska man ha en lycra på sig för värmens skull ska man också ha den ÖVER, då det hjälper då. Har man den under stannar fukten vid skinnet och man kyls ner, då lycratröjor är gjorda för varma förhållanden. Det är också snyggast så, då våtdräkterna inte alltid är jättesnygga.
BOARDSHORTS. Och eventuellt lycra över.
Ska du börja, köp en egen våtdräkt. Gör det bara.
För det första: du kan välja en som faktiskt ser ganska okej ut.
För det andra: det är verkligen mycket fräschare. Det som kommer nu är ganska hemskt att skriva, men det finns personer som inte orkar gå upp ur vattnet och gör sina fysilogiska behov (läs urinerar) ute på vattnet.
Det är anledningen till att jag endast använder min egen våtdräkt som jag VET är fräsch.
Det är inte jättemysigt, men det är sanningen. Ska du låna, låna av en tjej. Säkrast så också.
Men om vi återgår till den första anledningen, så skulle inte denna våtdräkt sitta helt fel.
ph:Maui Magic-Kula Steamer
3: Matcha!
Kunde inte låta bli att lägga upp bilden, inte särkilt seriöst det där men...:)
Ph: Wake.pl FB
4: Starta kiten med en snygg kompis, eller en proffsig kompis iaf...
ph:av mig, Ugglan och Maciek på bilden
ph:Wake.pl, Juliusz på bilden
Ja ännu en rätt oseriös riktlinje men lite kul får man väl ha?
Sedan: smygdissa WS (vindsurfing) fastän det är coolt, och gå runt utan skor...
ph:Maxis skor
Sen kan du också fixa en bit av en fästlina att ha på armen.
ph:Mitt armband som jag fick av Kasia
Tappar du bort armbandet, spring och leta! Efter en halvtimme kanske du hittar det på en annan camping!
Detta kanske spårade ur lite men använd MIDJESELE, BOARDSHORTS, ha lycran ÖVER och HA ROLIGT!

otur

Jag blir så sur! Skulle egentligen varit i backen och haft distriktsläger i Juvass just nu (på våran studiedag), om det inte såg ut så här:


Men det fattas en halvmeter snö, så det är STÄNGT.
Så det är bara att vänta tills regionläger 2 (dvs första snölägret med regionslaget).

När jag fick reda på att Juvass inte skulle bli av så tänkte jag: jo men bra, då kan jag gå på spelningen som hålls i Kulturhusets B-sal ikväll.
Men istället har jag feber och ont i halsen.
Började känna mig konstig igår vid lunch, efter skolan sov jag en halvtimme och cyklade till träningen, men där satt jag bara och kollade på (och filmade), för att jag blev alldeles för snurrig av att dansa.

Känns så bittert att förmodligen missa spelningen som jag verkligen sett fram emot. Har ju varit sugen att gå på  spelning ända sen jag kom tillbaka till Sverige och idag spelar Yersinia också, alltså kommer det att vara världens fart på människorna där, medan jag sitter hemma och är sjuk... Inte okej...



friidrott och dålig musik

En trött tjej sitter vid sin dator med sin trasiga rygg och lyssnar på musik som påminner henne om sommarlovet. Vem kan det vara? Jo, JAG!
Några låtar:
Musiken skiljer sig ganska mycket från det jag vanligtvis brukar lyssna på,
men låtarna hör ihop med så många minnen!
Exempelvis Hollywood Hills... Jag tycker den är lite mesig i sig så, men jag lyssnade på den precis när jag åkte från Hel (det var så sorgligt...) och texten stämmer ju med känslan:
no, I don't wanna leave but I must keep moving ahead
cause my life belongs to the other side
behind the great ocean's waves

I'm gonna 
miss you wherever I go
I'm gonna 
come back to walk these streets again
remember
that we had fun together

I take a part of you with me now and you won't get it back
and a part of me will stay here, you can keep it forever, dear
ph: Dariusz Ziomek av Martyna Zurek

På friidrottsdagen vann AE2 över oss som vanligt, men jag är nöjd med min prestation och glad över en andra plats i stafetten som jag sprang tillsammans med Hanna, Alva och Malaika (observera att jag skrev tjejerna i ordningen vi sprang i, ganska coolt alltså;))...
ph: mitt fina hår efter friidrottsdagen, kände för en bild som skulle ha något med GIH att göra...

brädor och en bmx

Under sommaren fick jag faktiskt upp ögonen för fler sporter än kitesurfing.
Alla brädor är ju roliga, snowboard har jag hållt på med i ca 2 år, men förra säsongen tror jag att brädan bara låg och samlade damm på vinden, då jag tävlade riktigt mycket slalom.

Men jag hade faktiskt tänkt och berätta lite om SKIMboarding, för så fort jag nämner det här hemma ser de allra flesta ut som stora frågetecken, säger man att det är en sorts bräda som kastas på ca 5cm vatten får man ingen särskild respons heller.
ph: 1,3,4,5-Polish Skimboarding Open 2011@FB, 2-Aleksandra, bild från FB

Men det är ju precis det en skimboard är, och det är riktigt underhållande att glida på vattnet, och är det nästan roligt att ramla. Alex på bild nummer ett fick till en riktigt fin krasch när han skulle göra en pop 180º, och han fick ungefär 20 personer att rulla runt av skratt också, så det är som sagt en underhållande sport. Det var faktiskt Alex bror Harley som lärde mig grunden i skimming, alltså att kasta brädan rätt, sen bröt jag en tånagel, de var ju så oväntat att vattnet skulle försvinna och att brädan skulle fastna på sanden liksom...
Sen har vi SUP, alltså Stand Up Paddle. Man står på en stor surfingbräda och paddlar, riktigt roligt när det kommer en våg och man får fart och en rolig träningsform för överkroppen samtidigt som man övar upp balansen...
Testade det en gång och höll på att skratta ihjäl mig, det var lagom svårt och roligt!
ph: google

En jätterolig sak jag också prövade var balance board, där man skulle balansera på en rulle. Bilden får tala för sig själv!
ph: Wake.pl
WAKEBOARD är också extremt kul!
Tror inte att det behöver någon längre förklaring, man dras av något (motorbåt, jetski, en sorts ''lift'' som på bilden) och har kul ute på vattnet!
ph: wakeprojekt.pl@FB
Det är ganska synd att min kamera gick sönder, så att jag får låna bilder men så är det tyvärr...

Defy trailer 2. The Danny Harf project from Sean Kilgus on Vimeo.

Ett riktigt snyggt gjort wakeboarding-klipp!
ph: wakeprojekt.pl@FB


Innan jag åkte iväg till Polen och Hel, så fick jag även några tillfällen att åka skateboard (en sport som inte behöver någon vidare förklaring) och det är galet kul! Förra året bestämde jag mig för att börja skejta, det har ju då inte blivit av (än) men skateboard är grymt roligt i alla fall nästa säsong SKA jag åka mer.

Sen har vi en till bräda... LONGBOARD! Det är ju så skönt att bara glida fram, man får en känsla av total frihet när asfalten försvinner under hjulen... Snart ska jag ha en egen bräda, snart...




ph: google


Och innan det här inlägget blir publicerat som en bok:
BMX!

ph: google

Alex på kiten höll på och lekte lite med sin cykel då vi var där och det verkade så himla roligt!
Så jag googlade sporten och fick reda på lite om dem här små cyklarna. De är nämligen inte bara till för att hoppa från trappor och leka i ramper, utan sporten utvecklades då minderåriga killar ville hålla på med motorcross men var för små för motorcyklarna, så de började cykla istället.
En rolig utveckling av mountainbiken tycker jag.

I somras upptäckte jag också att mtb-cykling är en riktigt rolig och effektiv träningsform, men mindre roligt var det när jag fick ett post-astma anfall i en brant uppförsbacke... Men det är nog bara min vanliga tur...

Tyvärr så vill inte datorn samarbeta med mig, så detta inlägg får se lite konstigt ut.

running releases more than sweat

Nytt personligt bästa på 5km, 23.30! Sprang väldigt jämnt, 11.50 vid halvan, så det känns riktigt bra att jag inte brände ut mig i början som förra året där sista kilometern var extremt tuff, nu orkade jag hålla tempot så det känns som sagt riktigt bra. Som bonus tog jag in 1min 45 sek på min tid från förra året samt ca 4min från min tid på Blodomloppet den 18e augusti i år.

Det är lite synd att jag inte springer med pulsklocka och tidtagning när jag tränar, för då skulle jag ha data från mina mest vältränade perioder dvs. i slutet av förra året och slutet av våren, men nu så får det vara tider från motionslopp som gäller.
Men det känns väldigt bra att jag inte drog på mig mjölksyra, så nu ska jag ta det lugnt i ca. en timme till för att sedan bege mig mot Oscariahallen! Såg på planeringen att vi ska köra ett bordpass samt BENSTYRKA, både bra och dåligt känner jag... Kanske blir en vilodag imorgon i så fall... Vi får se!
ph: en bild från Karlslundskogen under någon runda i april

springa

Efter en lagom jobbig barmarksträning igår kör vi en kolhydratrik frukost och smärtstillande inför Gumaeliusliffen i eftermiddag!
Just nu så blåser det ju himla mycket, orkanen Katja är på väg in över Sverige enligt min mamma, men jag vet inte, missade vädret.

kiteord och grejer del 2

Yepyep, nu har vi kommit till andra delen, så jag tänkte gå igenom baren:

ph:bestkiteboarding preformance bar 2011

1: Styrlinorna, sätts fast i kitens trailing edge. Det är de som gör att kiten går att styra, men det ser man på namnet...
2: Bärlinorna, sätts fast i leading edge.
Ni kanske undrar varför vissa saker är rödmarkerade? Jo, det är nämligen säkerhetssystem! Men innan vi går igenom dem så:
7: Stopperball, en liten boll som hindrar själva stången att glida ner längre än till bollen, används ifall det är jämn vind och man inte behöver styra eller vid vissa tricks, som t.ex. deadman där man inte håller i baren och behöver ha en spänning på linorna.
3: Depowersystem, den är till för att reglera kraften från kiten. Drar man i den röda öglan lutar man kiten så att mindre vind kommer in på dess bärande yta alltså får den mindre kraft, drar man i den gråa gör man motsatt sak, kiten får mer kraft. systemen varierar från tillverkare till tillverkare, men Best och Nobile är rätt lika kan jag säga av egen erfarenhet.
4: Chicken loop, sätts fast i selens ''krok'' så att man kan ''släppa'' kiten utan att den flyger iväg okontrollerat. Loopen, dvs öglan sätts fast med 5, en så kallad donkey dick för att inte falla av.
Chicken loop har fått sitt namn från kitesurfarna på Hawaii som tycker att det är fegt att använda en sådan, de kör unhooked allihoppa, men jag menar varför göra livet svårare för sig? utan en CL kan man inte göra såhär t.ex
ph: Antoni, min tränare 2010, bild Wake.pl
Sen får man all kraft på armarna vilket lär vara jobbigt.
Enda minuset är nog att det tillkommer ett till moment på unhookedtricken, att man faktiskt måste ta bort öglan innan man börjar;)
Loopen går att lösgöra väldigt fort så att man inte fortsätter vara fastspänd i kiten. Det kallas Quick Realease system och är viktigt för säkerheten. Systemen ser lite olika ut beroende på tillverkare, men de går ut på att dra ifrån sig en del, sen borde loopen lossna.

6: Leash, alltså koppel. Sitter fast i ridern (kiterurfaren alltså) och sätts fast i kitens linor. Mjuk fastspänning går ut på att ta en styrlina och sätta fast leashen där, då förlorar kiten 90% av kraften när man lösgör sig men draken fortsätter vara kopplad så att den flyger inte iväg.
Hård fastspänning går ut på att sätta fast leashen i bärlinorna, då förlorar kiten ca 60% av kraften, men linorna trasslar sig inte lika mycket, så det blir inte nödvändigt att gå ut ur vattnet efter att man har använt loopen.
Leashar man sig är risken stor att man förlorar draken.
8: OSH, Oh Shit Handle! Tycker namnet är extremt roligt... Används då man av någon anledning inte kan använda baren till att styra, om den har fastnat eller så, eller om man själv har fastnat och måste styra på det konstiga sättet.
På selen man använder borde det även finnas en liten kniv för att skära av linor om något sånt händer, men alla jag pratat med tycker att chansen att man använder den är väldigt liten, då den oftast är ganska svår att ta ut, och måste vara ännu svårare då man kanske håller på att kvävas... Men den finns i alla fall.

lite allmänt

Vi skulle inte alls sluta blogga tydligen, rätt bra att jag inte raderade bloggen då, och nu kan jag skriva på lektionstid också.

I alla fall var det extremt roligt att träna barnen igår, men måste ta och fundera ut något roligt styrkeprogram till dem, för tjejerna som tränar kl. 9 måste få till en grundspänning om vi ska lära ut flickis, deras mål till slutet av terminen:)

Den andra gruppen är rätt duktig måste jag säga, de allra flesta kan redan volt, funderar på att fråga Robert ifall jag får lära dem lite fristående så att de kan börja tävla på lite småtävlingar, fast då skulle jag behöva komma på ett först. Vi får se hur det blir.

destination oscariahallen

Ingen sovmorgon denna helg inte!
Fyra timmars jobb på Smörgåsbutiken igår och nu bär det av mot Oscariahallen för småbarnsträning, eller ja,
den ena gruppen som börjar halv elva är ju redan 10 år, men den andra som börjar vid nio har jag ingen aning om hur gamla eller duktiga de är... Tjejen behövde nämligen akut hjälp och då tyckte Robert (min handledare typ, ska vara hans hjälpledare i en termin så att jag får koll på hur allt fungerar) att jag lika gärna kan ta två grupper... Vi får väl se hur det går!
Sen blir det egen träning mellan tre och sex, teknikuppvärmning, handvoltsteknik, dubbelteknik och magstyrka står på schemat! Det är faktiskt rätt kul med uppbyggnadsperiod ibland, när vi kör voltteknik, inget man erkänner för tränarna direkt... Hehe måste cykla bortåt snart!

fortsätta? ja

Jo, förresten glömde jag skriva att vi tydligen inte behöver blogga längre,
vilket känns lite irriterande då jag la ner rätt mycket tid och ansträngde mig när jag skrev inläggen.
Från början var jag väldigt skeptisk till bloggen då jag har försökt blogga två gånger förut men fastnat på det fjärde inlägget och inte kommit någonvart.
Men nu ska jag fortsätta, ett tag i alla fall! Så det så! För att jag hittar ingen svensk kiteblogg (som dessutom innehåller slalom OCH gymnastik), ganska kul att vara unik liksom!
ph: jag i sopot 2010

Bilden har inte direkt mycket med kite att göra, men på samma strand startade jag en 16m Rrd Addiction i år, det var ju typ den värsta draken jag startat, det var en maskin!
ph:Rrd Addiction, Rrd UK's hemsida
Dessutom var vindriktningen knepig så ägaren ställde mig där jag skulle starta upp kiten, så skulle jag stå där, och när linorna spändes kändes det som att jag skulle följa med draken! Det var mycket enklare att starta 11.5 eller 13.5 som vi tränade på, haha.

kiterooming

Jag berättade ju om kiterooming i ett inlägg förut, eller nämnde det i alla fall, så här kommer det lovade inlägget!
Som jag sa är kiterooming en fritt hängande bar, så att man kan öva tricks.
Något man brukar lära sig är handle-pass, ett trick som är väldigt svårt ute på vatten då et är ett unhooked-trick, alltså att kiten inte är fast i selen (det måste jag skriva om också, men får bli under kiteord ;) ),
samtidigt som man måste upp med benen över huvudet och inleda en rotation för att sedan ta runt baren runt ryggen, fånga den utan att se  och utan att vrida armarna ur led (man måste alltså kunna/våga släppa den bakre handen vid rätt tillfälle).
Det låter grymt komplicerat, men ska man bara göra de på roomingen är det inte speciellt svårt.
Först övar man på att bara ta emot baren från den ena handen till den andra utan att kolla. Sedan övar man på att få upp benen och höften utan att rotera, och SEN tar man lite fart (3 steg, eller ett hopp) för att göra bad-ass tricket...
Killen har klippt ihop en riktigt bra film när man verkligen ser hur tricket ser ut!
När man sen ska förbereda sig för att göra det ute på vattnet, måste man kunna dra sig upp med enbart armarnas kraft, vilket till skillnad från förra fasen kräver lite styrka.
Sen tar man på en bräda på land och när man känner sig säker ska man ut på vattnet, fast då gäller det att kunna hoppa bra och göra andra unhooked tricks så att man har koll (tricks som t.ex raley/railey är unhooked).


ph:jag och min hardcore-HandlePass

På kitelägret utlovade de en redbull till den som först klarade tricket. Eftersom jag var den enda tjejen som var med och försökte så skulle jag få en ändå, men för att vara snabb så övade jag tills jag fick en blodblåsa som sprack, sen vägrade Ugglan (min instruktör andra veckan) att ge mig plåster, hård ska man vara sa han...
Klarade ju tricket, men redbullen har jag inte fått än... Och lär inte få heller för den delen...
MEN JAG HAR FÅTT BILDERNA, finns i gif-bilden ovanför ju!
foto: jag av Martyna Zurek

SAKNADE STÄLLE

WAKE.PL MACIUŚ I PRZYJACIELE from steevenski on Vimeo.

 

Video gjord av Stefan, såg när han började redigera videon och synd att den tappa så pass mycket kvalité...
Men kollar man tillräckligt noga ser man faktiskt mig i bakgrunden någon gång, hihi....


ytligt och så

En sak jag har tänkt på lite...
Jag var den ENDA tjejen på kitelägret som inte sminkade sig varje dag.
Alltså kiteläger är typ lika med att bo i tält, ha sand överallt och vara omringad av saltvatten...
Så varför spendera 20 min varje morgon på att sminka sig om man ändå förstör det sen och ser ut som en panda? Och kommer sent till samlingen vilket resulterar i straffstyrka? Eller okej, kanske inte 20 min varje morgon, där överdrev jag, för på morgonen sminkade de sig snabbt eller hade smink från gårdagen, men ändå? Jag kan förstå att tjejerna sminkade sig sen på kvällen när de inte skulle ut på vattnet, men annars så förstår jag verkligen inte.
Jag förstår ju att man använder smink för att känna sig bra genom att känna sig snygg, och att det blir en vana, men snälla?

Tycker ni verkligen att det är snyggt med rinnande mascara eller är det så himla kul med en kompis som vägrar prova på en sport för att hon är nysminkad och hon inte vill förstöra sminket? Det är bara patetiskt om man åker på ett sportläger.
Jag sminkar mig knappt på vardagarna för att jag verkligen inte orkar.
Men lite emot det jag nyss skrev måste jag ändå säga att jag beundrar faktiskt tjejer som sminkar sig dag in och dag ut, men just att sminka sig då man bara blir kladdig och ofräsch är ett undantag.

Samtidigt måste jag erkänna att jag faktiskt är alldeles för lat för att tänka på hur jag själv ser ut på vardagarna.
Så jag har inte direkt på mig de snyggaste kläderna jag skulle kunna ha, utan jag tar på mig det som går att ta på sig snabbast, det vill säga en t-shirt och jeans, sen får det vara nog.

Skulle jag inte vara så lat på morgonarna skulle jag förmodligen se helt annorlunda ut, och ja ha helt olika stil från dag till dag. Det finns ju så mycket som är snyggt! Det är nog en sida av mig själv jag inte visar så ofta, men jag älskar t.ex. att kolla på skor, inte prova, bara kolla. Att prova är för tidskrävande... Så nu vet ni det!

kiteord och grejer del 1

Skrev i ett inlägg förut att det skulle komma upp förklaring om lite kiteord så att de som läser faktiskt förstår något, så ja nu när det spöregnar passar det bra att skriva, så här kommer det.
Först av allt så kanske man ska ta och säga att kiteboarding är en extremsport, men även en form utav segling. Man har en kite, alltså en drake som man styr och får kraft från, och så kan man surfa, om man vill hålla på med kiteSURFING.
Sedan finns det även snowkite, alltså att man helt enkelt håller på på vintern med en typ utav bräda,
har för mig att kan kan ha en vanlig snowboardbräda när man blir duktig.
Sen finns landkite, och så kan man även köra skidor med kite och så vidare, men det har jag inte gjort, så det kan jag ingenting om (och då kanske jag inte ska skriva för mycket om det heller).
Kitetyper:
Det finns två slags drakar, TUBEKITE och FOILKITE.
Tubekiten har rör (tuber) som pumpas upp så att den håller formen uppe i luften, det är en massa fysik det handlar om och jag tror inte att en två sidors text intresserar någon just nu.

ph: Bestkiteboarding Kahoona 2010


Foilkites är mest lika vanliga drakar som barn brukar leka med då de inte har några tuber utan det är vinden som håller dem uppe helt och hållet genom att strömma igenom dess kammare.

ph:bestkiteboarding trainer kite

Man lär sig oftast styra med små foilkites. Tubekites har en stor fördel i vatten då de går att få upp ur vattnet när de är blöta, något som är i stort sett omöjligt med foilkites.

Man styr med en så kallad ''bar'' på engelska, det är som en liten stång dit styrlinorna och säkerhetssystemen är kopplade.

 

Best Kiteboarding - 2009 Depower Bar

ph: bestkiteboarding depower bar 2009

Säkerhetssystemet och själva baren lär vi återkomma till annars blir det här en bok...

Styrlinorna på en kite är mellan 25 och 28 meter långa. Det är en optimal längd då man har bra kraft och bra styrförmåga. Skulle de vara kortare skulle kraften vara mycket mindre och skulle de vara längre skulle det vara mycket svårare att styra. Jag kan skriva ett inlägg om vind sen, då det här inlägget känns riktigt långt fast jag inte har kommit någonstans egentligen.

Det finns oftast fyra linor på en tubekite, två styrlinor som sitter fast i trailing edge och två bärande linor som sitter fast i huvudtuben, eller leading edge. Sedan finns det modeller med fem linor (risken är att den femte linan skär igenom kiten när man löser ut säkerhetssystemet, då draken kan börja snurra okontrollerat). Foilkites har oftast bara 2 styrlinor.

Vad är leading edge och trailing edge då?

 

 

1. Leading edge, huvudtuben på tubekites. Det är den delen av kiten som är mot vinden när den är uppe i luften. Där sitter sk. bridle där bärlinorna fästs.

2. Kitens ''öra'' där leading edge och trailing edge möts. Där sitter så kallade pigtails, fästen till styrlinorna.

3. ''Tvärtub'', tvärbalk. Pumpas för att ge kiten dess bärfunktion i luften.

4. Trailing edge, där luften ''åker av'' kiten.

Det finns olika typer av kite, men det får vi ta i ett separat inlägg;)


varför kite?

Varför började jag då med just kitesurfing och inte windsurfing, eller någon annan sport?
Jo, det var inte ens jag som kom på idén, nej utan det var mammas kompis. Hon var en inbiten widsurfare men hon testade då kite och föll för sporten.
När hon pratade om den lät det lite extremt, och aa, det såg ju coolt ut så de två tyckte att jag skulle testa.
Jag var inte särskilt taggad, tänkte att windsurfing måste vara lättare då jag känner fler personer som håller på med det, och det var tänkt att jag skulle lära mig det först faktiskt, för att få koll på vinden.
foto: Martyna Zurek
Men sen fick de höra om ett bra läger, och så hamnade jag på wake.pl KITE CAMP.
Jag var på lägret i en vecka, och vi fick ut totalt 3 dagar med vind, så jag vart ju inte direkt ett proffs, och kom bara upp på brädan åt höger...
Kom tillbaka i år, var där i två veckor och blev held såld på sporten. När jag faktiskt kände kraften av vinden som lät mig glida på vattnet utan problem fanns det inget annat som räknades, det var helt otroligt!
bild på kiteroomingen
Sen är det lite synd att vi endast hade två av sju dagar ute på vattnet, men så är det när sporten är beroende av vädret...
Fast jag erkänner att jag kan bli lite sur när jag ser en sån här prognos:
Då vi mestadels hade sånt väder:
Saknar verkligen människorna och atmosfären runt om kring...
Men 2012 drar jag ifrån Hel med IKO3-certifikat, och 2013 har ni en svensktalande instruktör och vända er till om ni blir sugna, bara att komma till camping nr. 5 och leta reda på de roligaste människorna som finns där!

Mer frustration

Känner mig smått galen. Bilderna har jag inte fått,
och nu visar det sig att mina tjejkompisar inte vill följa med till vare sig Norge eller Österrike.

Norges Juvass må vara en av de vackraste platser jag sett.
När man åker ur byn vi brukar bo i, dvs Lom, åker man igenom en dal där man ser både höstlöv och snö på samma gång, man möts av vattenfall och jag vet inte vad, det är så fint! När man är uppe på själva glaciären har man en utsikt över de högsta bergstopparna i Norge, står man högst upp ser man Galdhøpiggen, som just är Norges högsta berg.
Vädret kan växla mycket och glaciären är endast öppen på sommaren, men då vi var där förra året var det skinande sol två av tre dagar.
ph:Juvass
Österrike är grymt, det finns inget mer att säga. Vi brukar åka till Kaprun/ Kitzteinhorn med klubben på höstlovet. Jag har åkt dit tre år i rad, så detta ska bli mitt fjärde, och tyvärr sista, för nu är jag ju så gammal som jag är. Träningsförhållandena där uppe... Ja, mycket beror såklart på vädret, men det är de soliga dagarna man kommer ihåg!
ph:miniatyrbilder:glaciär och fys, stora bilden gruppfoto utan juniorerna
Och tjejerna vill inte åka dit alltså. Drygt.
Samtidigt så har en fått en idé...
Om jag inte åker till Kaprun, så kan jag ju åka till något varmt ställe med vind och lära mig hoppa med kiten...
Och där tillkommer mer frustration, för dum som jag va tackade jag nej till en egen kite, och nu kommer det vara ett problem med att hitta bra uthyrning!
Åh, sen har vi ju gymnasieångest...

RSS 2.0